Budapest, Kobuci kert - Kobuci színpad


Budapest, Kobuci kert - Kobuci színpad

Az első Kobuci Kert Kapolcson, a Művészetek Völgye fesztiválon nyílt meg 2005 nyarán, azóta a fesztivál hivatalos helyszíneként működik.

 

A nagy siker nyomán 2009 nyarán létrejött a budapesti Kobuci kert is, méghozzá Óbudán, a Zichy kastély belső udvarán. Magyarország talán leghangulatosabb szabadtéri szórakozóhelyén visszaköszön a Kapolcson megszokott fesztiválhangulat és a parádés világzenei kínálat, ugyanakkor más műfajok (blues, jazz, reggae) igényes zenei produkciói is teret kapnak. A legjobb magyar zenekarok (Quimby, Csík zenekar, Besh o drom.) "baráti hangulatú" klubkoncertjeit élvezhetjük itt - nagyszínpados, szabadtéri körülmények között!

2011. szeptember 11-re a belga hegedű- és gitárvirtuózt és énekest, Tcha Limbergert hívta meg a KOBUCI kert, aki amellett, hogy tökéletesen megtanult magyarul, csodálatosan játszik például kalotaszegi, szászcsávási muzsikát. A szervezők arra kérték, hogy az idei Magyar Dal Napján ő vezesse az egész napos műsort a KOBUCI-ban, illetve, hogy az összes fellépő zenekarral játsszon el egy-egy dalt közösen. A felkérést boldogan vállalta.

Belépő: 1000 Ft

Délelőtti program: A délelőtt ezúttal is a gyermekeké lesz
Délutáni program: A délutáni program összes koncertjén közreműködik Tcha Limberger, a nap házigazdája, a belga, vak prímás. A Budapest Bár koncertjén fellép Keleti András, Rutkai Bori, Behumi Dóri, Ferenczi György, Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc.

Helyszín: Kobuci kert (Óbuda, Fő tér 1., Zichy-kastély udvara)

Megközelíthető:
Nappal:
Busz: 34 ; 42; 86; 206
villamos: 1 ; 1A
Szentendrei Hév
Éjszakai járatok: busz: 901 ; 923
Vidéki járatok: Szentendrei, Esztergomi menetrend szerinti járatok

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011