Eger, Északi lakótelep - Felsővárosi Színpad


Eger, Északi lakótelep - Felsővárosi Színpad

A felsőváros Eger északi részén található nyüzsgő lakótelepi rész, melynek egy füves játszótér mellett közösségi helyén állítjuk fel a Magyar Dal Napja Felsővárosi Színpadát. Így az itt lakók sem maradnak ki, mindabból a földi jóból és ünneplésből, amelyet a magyar dal nyújt.

 

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Öt színpadon a Széchenyi utcában, a Dobó téren, az Egal.cult Clubban, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban és a Felsővárosban is, több mint 20 előadó és változatos stílusok várnak téged is! Most is csatlakozik a programhoz nulla órától az Egal.cult Club, ahol helyi amatőr zenekarok éjszakájával indul a magyar dal. Idén is lesz gyermekkórustól elkezdve a magyar mulatós és musical slágereken át a világzene képviselőin keresztül a rockig minden, mi fülnek ingere. A Bródy Sándor Könyvtár Zenei Gyűjteménye "Rock and roller" kiállítással is készül, melyet Kovács Kati nyit meg a Magyar Dal Napján. Szeptember második vasárnapján Eger ismét magyar dalba öltözik. Ne hagyd ki te se ezt a felejthetetlen napot!

A 2010-es Magyar Dal Fővárosa hű marad kiérdemelt címéhez és 2011-ben is gondoskodik arról, hogy ne csak a színpadon, de az utcán is magyar dal szóljon. Idén is "zenevonat" hirdeti a magyar dal szépségét az egri belvárosban, melyen akusztikus zenei kíséret mellett helyi énekesek és a kórusok tagjai dalolnak majd, de a kísérő programok közül a helyi gasztronómia és borkülönlegességek se maradhatnak ki.

Program: 
15.30-16.10 Legifjabb Báder Ernő és az Írisz dalcsoport (cigányzene)
16.30- 17.20 Adáshiba Színjátszó Csoport (musical slágerek)
17.30- 18.10 Buszkasi

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011