Eger, Széchenyi utca - Egal színpad


Eger, Széchenyi utca - Egal színpad

Az Egal Klub több tizenöt éves története egyet jelent a zenével. Az egri EGAL Cult Club 1995 szeptemberében nyitotta meg kapuit akkor még MÁS Klub néven.2002-ben a klub nevét MÁS Klubról EGAL Cult Clubra változtatták.

 

Több mint 15 éves története során az EGAL Cult Club számos elismerésben részesült. Több fórumon is az év klubjává választották, 1996-ban és 2009-ben az egyesület elnyerte „Az év nonprofit szervezete”címet, 2003-ban pedig Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata jutalmazta őket „Kollektív Kulturális Nívódíj”-jal. 2006-ban teljesen felújították a szórakozóhelyet, környékén pedig kialakítottak egy ifjúsági közparkot és egy sportparkot is.

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Öt színpadon a Széchenyi utcában, a Dobó téren, az Egal.cult Clubban, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban és a Felsővárosban is, több mint 20 előadó és változatos stílusok várnak téged is! Most is csatlakozik a programhoz nulla órától az Egal.cult Club, ahol helyi amatőr zenekarok éjszakájával indul a magyar dal. Idén is lesz gyermekkórustól elkezdve a magyar mulatós és musical slágereken át a világzene képviselőin keresztül a rockig minden, mi fülnek ingere. A Bródy Sándor Könyvtár Zenei Gyűjteménye "Rock and roller" kiállítással is készül, melyet Kovács Kati nyit meg a Magyar Dal Napján. Szeptember második vasárnapján Eger ismét magyar dalba öltözik. Ne hagyd ki te se ezt a felejthetetlen napot!

A 2010-es Magyar Dal Fővárosa hű marad kiérdemelt címéhez és 2011-ben is gondoskodik arról, hogy ne csak a színpadon, de az utcán is magyar dal szóljon. Idén is "zenevonat" hirdeti a magyar dal szépségét az egri belvárosban, melyen akusztikus zenei kíséret mellett helyi énekesek és a kórusok tagjai dalolnak majd, de a kísérő programok közül a helyi gasztronómia és borkülönlegességek se maradhatnak ki.

Program: 0:00-6:00 Helyi amatőr zenekarok éjszakája
 

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011