Dunaújváros, Molnár László emlékpark


Dunaújváros, Molnár László emlékpark

A dunaújvárosi vezetés, valamint a Dunaújvárosi Főiskola közös kezdeményezéséből született meg - az utolsó órákban - a helyi Magyar Dal Napja program. A város kórusai és tehetséges zenekarai mellett országosan ismert együttes is fellép Dunaújvárosban.

 

Dunaújváros korábban már teret adott a Magyar Dal Napja elnevezésű rendezvénynek, akkor nagy sikert aratott, és a szűkös keretek ellenére úgy gondolta a szervező bizottság a város vezetéssel karöltve, hogy Dunaújvárosban a fiatal, tehetséges, amatőr és már-már profi zenekaroknak ez ismét egy jó bemutatkozási lehetőség, egyben egyfajta nyárbúcsúztató koncertnek is felfogható. Használjuk ki a Molnár László emlékpark adta lehetőségeket, hiszen ez egy remek találkozóhely a dunaújvárosiak számára, ugyanakkor azáltal, hogy a Dunaújvárosi Főiskola is csatlakozott az Önkormányzat kezdeményezéséhez, még színvonalasabb rendezvény elé nézünk.

A Molnár László emlékpark, közvetlenül a Dunaújvárosi Főiskola főépületének bejárata előtt terül el, mely az intézmény alapító főigazgatója, dr. Molnár László tiszteletére jött létre. Fenntartója Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata.

Dunaújváros
A város a Mezőföld délkeleti szélén, a Duna jobb oldalán, a Pentelei-löszparton terül el, Budapestről 67 km-re. A megközelítően 50.000 főt számláló város az idei évben ünnepli Dunaújváros-várossá nyilvánításának 60. évfordulóját. Dunaújváros MJV egy korszak lenyomata, itt láthatók a korszakra jellemző ún. szocreál stílus legjelentősebb épületegyüttesei. Egyszerre van jelen a múlt és jövő, ami attól válik érdekessé, hogy a jelen gyermekei miként töltik meg élettel és új jelentéssel az intézményeket és tereket. Az itt élő művészek és alkotók a kultúra széles spektrumában mozognak. A város büszke lehet ezekre az értékes emberekre, mert egyszerre öregbítik városunk jó hírnevét, ugyanakkor gazdagítják a magyar kultúrát. Csodás kilátás nyílik a Dunára és az Alföldre a felső Duna-parti sétányról. A látványért - és a város építészeti, kulturális értékeiért - érdemes a főutat elhagyva kis kitérőt tenni.


Városszerte:
9:00- 12:30 „ Zenészek a buszon”….”Zorall a buszon”

Molnár László emlékpark (főiskola előtti tér)
12:50 Megnyitó Gyöngyösi Péter műsorvezető egész nap
13:00 Zoller Zsolt (gitár, ének)
13.30 Széchenyi István Gimnázium kórusának műsora
14:00 Kabócák zenekar (gyermekdalok)
14:45 Hajnali utazók zenekara (country)
15.40 Srems zenekar (rock)
16:25 Revolver zenekar (rock)
17:10 Szabó Zoltán és Szabó Sebastian műsora (világzene)
17:50 Pentele Ska Klub zenekar (ska)
18:35 Rockstone (magyar rockfeldolgozások)
19:30 Dunaújvárosi Főiskola női kara
20:00 „ Nyíregyházával dalol az ország” - Móricz kórus, DUF női kara és a Tisztelet publikum, a Zorall zenekar kíséretével
20:20 ZORALL koncert (pop-rock, magyar dalok feldolgozása)
 

 

 


    

                               

 

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011