Budapest, Zöld Pardon - Szerzők Színpad


Budapest, Zöld Pardon - Szerzők Színpad

A szerzők.hu a Magyar Dal Napján is igyekszik igazolni, hogy komoly esélyt lát egy újra prosperáló hazai popkultúra létrejöttére és ebben nem csak a szerzők és előadók közreműködésére, hanem a magyar zeneértő és kedvelő közönség aktív támogatására is számít.

 

A Szerzők.hu az aktív hazai könnyűzeneszerzők és szövegírók első önálló érdekképviseleti szervezete. Már 2008. novemberi megalakulásakor is igyekezett reprezentálni a magyar könnyűzene alkotói sokféleségét. Dinamikusan bővülő tagsága soraiban többek között olyan szerzők/előadók is szerepelnek, mint: Balanyi Szilárd, Benkő László, Bíró Zsolt (Dred), Bolyki Balázs, Bródy János, Brunner Zsolt, Czutor Zoltán, Csiszár Ferenc, Dandó Zoltán, Dobrády Ákos, Egry Levente, Éliás Gyula Jr., Gátos Iván, James Winchester, Kardos-Horváth János, Kecskés Tibor (Kefír), Kovács Levente, Kreisz Rudolf, Lányi Lajos (Lala), László Viktor, Lovasi András, Malek Miklós, Mester Tamás, Mező Mihály, Mits Gergő, Mohai Tamás, Náksi Attila, Oláh Szabolcs, Pély Barnabás, Pityinger László, (Dopeman), Presser Gábor, Romhányi Áron, Som Krisztián, Szabó András (Bandescu) Szabó László, Szabó, Tamás (Tonyó), Szabó Zoltán, Szekeres Adrienn, Tóth Szabolcs, Tóth Veronika, Várkonyi Mátyás, Victor Máté, Závodi Gábor.

Céljai és eddigi rövid története alapján is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szerzők.hu a magyar zene, a magyar dal ügyének legállhatatosabb képviselője, a magyar könnyűzenei kultúráért és összefogásért folytatott törekvések legaktívabb szereplője.

2011-ben a Magyar Dal Napján a Zöld Pardon színpadán olyan neves előadók lépnek fel, mint Caramel, Éliás Jr., Supernem, Turbo, FreshFabrik, Belmondo, Akkezdet Phiai. Az estet a Mystery Gang zárja első magyar nyelvű koncertjével! 

Helyszín: Zöld Pardon (1117 Budapest, Goldmann György tér, Déli oldal)
 
 

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011
Get Adobe Flash player
Szekeres Adrien, Magyar Dal Napja 2009, Szerzők Rock színpad