Budapest, Vígszínház


Budapest, Vígszínház

A Magyar Dal Napján a Vígszínház születésének 115 éves évfordulója alkalmából a színház megnyitása óta bemutatott zenés darabjainkból állítottuk össze műsorunkat.

 

Az est során felcsendülnek Eisemann, Zerkovitz és Fényes Szabolcs szerzeményei, és a Vígszínházban bemutatott Kálmán Imre-mű, a Tatárjárás dalai is. De hallhatjuk az utóbbi években született zenés sikereinket is.

És mint minden évben, idén is velünk lesz a Magyar Dal Napjának megálmodója és létrehozója, a Vígszínház háziszerzője: Presser Gábor.

Az ünnepi zenés előadásban a társulat tagjai mellett a színházhoz kötődő zenész-barátaink is fellépnek, akik saját szerzeményeiket és vígszínházi dalokat adnak elő.

Vendégeink: Csík zenekar, Falusi Mariann, Geszti Péter, Novák Péter, Rúzsa Magdi, Varga Livius és Zorán.

Közreműködnek a Vígszínház művészei: Bata Éva, Börcsök Enikő, Csőre Gábor, Eszenyi Enikő, Fesztbaum Béla, Géczi Zoltán, Gyuriska János, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Józan László, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Kern András, Kútvölgyi Erzsébet, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Mészáros Máté, Molnár Áron, Pindroch Csaba, Presser Gábor, Réti Adrienn, Szőcs Artur, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Tornyi Ildikó, Varju Kálmán, Venczel Vera és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói: Ágoston Péter, Hekler Melinda, Nagy Dániel Viktor, Rétfalvi Tamás, Szabó Irén.

Mozgás: Duda Éva
Zenei vezető: Dinyés Dani
Zeneigazgató: Presser Gábor
Rendező: Eszenyi Enikő

Műsorkezdés: 20 óra

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Hallod? - Magyar Dal Napja tv spot, 2011 (Presser Gábor)