Budapest, R33 színpad


Budapest, R33 színpad

Az R33 Egyesület egy alulról szerveződő, kulturális együttállás, amely az azt létrehozó alkotóknak már-már inkább egy életérzés, mintsem pusztán próbatermek és stúdiók összessége. Az R33 idén csatlakozik a Magyar Dal Napjához.

 

Ami kiemeli a "szürke" alkotóstúdiók sorából, az alulról szerveződő természete, folyamatos megújulni akarása. Szerencsésnek mondható története sok szép pillanatot szerzett a közreműködők számára. Rengeteg koncert, kiállítás, tematikus est vitte el a látogatót az élő művészet megismerése felé és ez a szó a kulcs: élő. Élő, mert az érdeklődő közvetlen kapcsolatba léphet az egyesület keretein belül az itt alkotó művészekkel, lehetősége van mélyebb betekintésre, az alkotói folyamatok megismerésére, sőt egészen odáig is juthat, hogy ő maga válik a főszereplővé, mondjuk egy közös és szabad improvizációs esten. Kulturális svájci bicska: stúdiók, próbatermek, klubszoba, koncert- és kiállító-terem, zeneműkiadó, rádió, könyvtár és kert. Nemrégiben egészült ki a csoport a Tűzraktérből érkezett zsonglőrökkel, akik tovább színesítik az amúgy sem túl színtelen összhatást.

Az R33 Egyesület tovább evez, új vizek felé. Egy pár alkalommal volt lehetősége már megmutatni hatalmas mozgósítási erejét a két ízben is megrendezésre került 'R33 fesztivál - A Magyar Underground Napja' néven elhíresült rendezvényen vagy a Zene Ünnepén osztatlan sikert aratva. Fő céljuk volt, hogy az R33-ban megforduló alkotók egy este alatt bemutatkozzanak a nagyközönség számára.

A műsorok délután 16:00-tól kezdődnek a kertszínpadon ahol elsősorban akusztikus produkciók kapnak helyet. Kora este sor kerül egy kis beszédre ill beszélgetésre a magyar dal napjáról, és a magyar dalról, a konferanszié Víg Mihály és Ef Zambó Istvánnal

Ezt követően folytatódnak az esti koncertek, a bálteremben.

Az egész rendezvényt a Fuzió Rádió és az R33 rádió élőben közvetíti.

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011
Get Adobe Flash player
Balaton, Magyar Dal Napja 2010, Gödör klub