Eger, Dobó tér - Egri csillag színpad


Eger, Dobó tér - Egri csillag színpad

Eger gyönyörű tere a Dobó tér, amely szinte minden fesztiválnak és nagyobb rendezvénynek helyet ad a városban. A Dobó téren felállított színpadot a szervezők idén a Bikavér fehér párjáról, az Egri Csillagról nevezték el, mely a helyi borászok összefogásából és egri borok háziasításából született.

 

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Öt színpadon a Széchenyi utcában, a Dobó téren, az Egal.cult Clubban, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban és a Felsővárosban is, több mint 20 előadó és változatos stílusok várnak téged is! Most is csatlakozik a programhoz nulla órától az Egal.cult Club, ahol helyi amatőr zenekarok éjszakájával indul a magyar dal. Idén is lesz gyermekkórustól elkezdve a magyar mulatós és musical slágereken át a világzene képviselőin keresztül a rockig minden, mi fülnek ingere. A Bródy Sándor Könyvtár Zenei Gyűjteménye "Rock and roller" kiállítással is készül, melyet Kovács Kati nyit meg a Magyar Dal Napján. Szeptember második vasárnapján Eger ismét magyar dalba öltözik. Ne hagyd ki te se ezt a felejthetetlen napot!

A 2010-es Magyar Dal Fővárosa hű marad kiérdemelt címéhez és 2011-ben is gondoskodik arról, hogy ne csak a színpadon, de az utcán is magyar dal szóljon. Idén is "zenevonat" hirdeti a magyar dal szépségét az egri belvárosban, melyen akusztikus zenei kíséret mellett helyi énekesek és a kórusok tagjai dalolnak majd, de a kísérő programok közül a helyi gasztronómia és borkülönlegességek se maradhatnak ki.

Helyszín: Eger, Dobó tér 5.

Program: 
16:15- 17.10 Agria Vegyeskar és a Fertálymesterek kórusa, Vocalissimo Énekegyüttes
17.15-17.50 Gajdos
18.00- 18.45 Herczeg Flóra
19.00- 19.45 Kovács Kati
20.00- 21.35 Első Emelet
22.00- 23.00 Kerekes Band és vendégei (Waszlavik és Kiki)

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Magyar Dal Napja tv spot 2011