Nagyon zene, nagyzenekarral, élőben - a Sziget nulladik napján, augusztus 9-én.

2011.07.22. 18:12


Nagyon zene, nagyzenekarral, élőben - a Sziget nulladik napján, augusztus 9-én.

A fesztivál Világzenei Nagyszínpadán, augusztus 9- n, tizenegy hazai zenekar két - két dalának nagyzenekarra hangszerelt változatát mutatja be élőben.

 

Az immár VOLTfolió díjas MR2-Petőfi Rádió 2010-ben nagy sikerrel mutatta be Szimfonik nevű programját, melynek keretében egy rock zenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott, s egy jól ismert hazai dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven "Ez a szerelem "című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeznek - a dalokat sokan sokszor hallhatták, hallják a rádióban, a kapcsolódó képanyagot és klipet jó páran látták a legnagyobb video megosztó oldalon. Most itt a nagyszabású és eddig egyedülálló folytatás tizenegy hazai előadóval illetve zenekarral és egy monstre élő koncerttel!
A Magyar Rádió Szimfonik Live a Sziget nulladik napján, 2011. augusztus 9-én, 20.00-tól kerül megrendezésre, a fesztivál Világzenei Nagyszínpadán, ahol tizenegy hazai zenekar két - két dalának nagyzenekarra hangszerelt változatát mutatja be élőben. Fellép a Heaven Street Seven, a Vastaghúros Swetter, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, a FreshFabrik, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, a valamint Janicsák Veca és a Balkán Fanatik. A dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszereli és ő vezeti a projekt komolyzenei oldalát képviselő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekart.
 

„Az Ez a szerelem című dalunkhoz már készült korábban egy szimfonikus átdolgozás itt, a rádióban, amit nagyon szeret a zenekar és a közönség is. Most a „Tudom, hogy szeretsz titokban” című számunkat is eljátsszuk majd, amelyhez én már korábban is elképzeltem a nagyzenekari kíséretet. Mondhatjuk tehát, hogy az egyik álmom válik valóra azzal, hogy mostantól nemcsak a fejemben, de a színpadon is megszólal majd hozzá a szimfonikus zenekar.” Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven)

„Izgatottan várom a közös produkciót. Soha nem játszottam még a Szigeten, pláne nem szimfonikus zenekari kísérettel. Ezért nagyon nagy mérföldkő az életemben ez a koncert, és remélem, hogy nagyon kellemes élményekkel zárom a napot.” Caramel

„Két, a közönség számára is könnyen felismerhető dalunkat választottuk ki és nagyon nagy izgalommal várjuk a koncertet. Óriási kitüntetés számunkra, hogy egy szimfonikus zenekarral együtt adhatjuk elő a Szigeten a „Csináld, csináld, jól csináld” és a „Ha te tudnád” című dalainkat.” Lepe (Balkan Fanatik)

„Egy ilyen közös produkció rengeteg új élményt hoz mind a rajongók, mind pedig a zenekar számára. Inspirál, ötletet ad és a segítségével még több embert érnek el a dalaink, olyanokat is, akik nem feltétlenül a kemény zene rajongói.” Oláh Szabolcs (FreshFabrik)

„Már javában zajlik a „Mikor” és a „Süt rám a nap” című dalunk áthangszerelése. Nagyon jól haladnak a dolgok, úgy látom, nincs mitől tartanunk, de nagyon várjuk már a szimfonikus zenekarral közös munkát.” Pulius Tamás (Belmondo)

„Nagyon várjuk a próbákat, több muzsikust is ismerek a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarából. Alig várom, hogy végre együtt zenélhessünk.” Farkas Róbert (Budapest Bár)

Dalok:

1. Heaven Street Seven - Ez a szerelem
Heaven Street Seven - Tudom, hogy szeretsz titokban
2. Balkán Fanatik - Csináld, csináld jól csináld
Balkán Fanatik - Ha Te Tudnád
+ Janicsák Veca - Balkán Fanatik - Repülj madár
3.  FreshFabrik - Knights De La Mancha
  FreshFabrik - Stealing The Sun
4. Vastaghúros Swetter - És az eső
Vastaghúros Swetter - Nem úgy van az, mint régen
5. Belmondo - Süt rám a nap
Belmondo - Mikor
6. Pannonia All Stars Ska Orchestra - System Connection
Pannonia All Star Ska Orchestra - Budapest
7. Rúzsa Magdi - Aprócska blues
Rúzsa Magdi - Gabriel
8. Isten Háta Mögött - Hídavatás
Isten Háta Mögött - Jósolni bélből
9. Budapest Bár - Akácos út
Budapest Bár - Szilvafácska (Bubamara)
10. Hiperkarma - Felejtő
Hiperkarma - Amondó
11. Caramel - Lélekdonor
Caramel - Szállok a dallal

Forrás: Dalok.hu