Időtlen Dalok a Gödörben

2010.09.07. 12:06


Időtlen Dalok a Gödörben

Amikor a nyolcvanas években Magyarország megszállottan vergődött, néhány megszállott ember elhatározta, hogy nem fogja be többé a száját.

 

2010. szeptember 12. 18.00-tól

Amikor a nyolcvanas években Magyarország megszállottan vergődött, a megszállott országban néhány megszállott ember elhatározta, hogy nem fogja be többé a száját. Ezekből az emberekből állt többek között az URH, a Balaton, az Európa Kiadó, a Sziámi, és sok-sok utód- és/vagy testvérzenekaruk. Ennek harmincadik évfordulójára is emlékezik a Gödör Klub a Magyar Dal Napján néhány akkori és mai megszállott zenész közreműködésével, olyan formában, ahogy ez idáig még soha nem történt meg. A Sziámi zenekar legsikeresebb felállása adja az Időtlen zenekar magját, és a korszak legjobb dalait adják elő az énekesek. Bárdos Deák Ági a Kontroll Csoportból, Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő az URH-ból, de természetesen Sziámi és Európa Kiadó dalok is terítékre kerülnek.
Az Időtlen Zenekar erre az alkalomra, egyszeri és megismételhetetlen formában jött létre, hogy átfogó képet adjon a korszakról, amely nem múlt el nyomtalanul, hiszen megszámlálhatatlan zenekar, előadó vitte tovább az üzenetet. 18.00-tól a legfrissebb előadókkal indul a koncertfolyam. Az év elején feloszlott legendás Kaukázus zenekar frontembere által megalapított új csapat, a Kenedi lép színpadra, ami filozófiáját tekintve természetesen a régi, formáját illetően viszont meglepően új. Környezettudat, globalizmus, anarchizmus, buli!
Takáts Eszter is új formációval érkezik. Élc és líra karöltve járnak. Az ifjú tehetség olyan korán kezdte a zenélést, hogy bár már mindent kipróbált és végigcsinált, még mindig a legfiatalabb generációs előadókhoz tartozik.
Paizs Miklós botrányzenekara, a Sickratman végre újra mutatkozik, sőt, ha minden jól megy, még egy új albummal is előrukkolnak majd a jövőben. Így a koncerten frissen ropogós dalokból és régi „buzinagy” slágerekből fognak szemezgetni, mindannyiunk kedvére.
Utánuk az Időtlen zenekar következik, olyan underground slágerekkel, mint a Bétaville, Fiatal Magyarok, Szavazz Rám!, Szabadíts Meg, Olé-Olá, Ennyi, Zuhanórepülés…

Az Együttes tagjai:

BÁRDOS ÁGI (Kontroll Csoport, Sziámi-Sziámi, Ági és Fiúk)
MENYHÁRT JENŐ (URH, Európa Kiadó, Trabant)
MÜLLER PÉTER (URH, Kontroll, Sziámi)
MARKÓ TAMÁS (Sziámi)
POLGÁR PÉTER (Sziámi)
ÚJVÁRI JÁNOS (Kontroll Csoport)
HORVÁTH BÁLINT (Sziámi)
BENSÓ PÁL (Sziámi)

Természetesen az időtlen zenekar után, csak úgy, mint 30 évvel ezelőtt a Balaton lép színpadra.

Belépőjegyek a Magyar Dal Napján, a helyszínen válthatók 1000 Ft-ért.