Végleges az MDN programja

2010.08.31. 16:38


Végleges az MDN programja

33 színpadon, 10 vidéki városban és 16 fővárosi helyszínen kerül megrendezésre idén a Magyar Dal Napja, derült ki a mai sajtótájékoztatón.

 

Az álom idén is megvalósul. Mert a Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor már akkor is úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle zenei gondolat, sokféle műfaj mentén, sok magyar előadó közreműködésével megismételni. Mert a magyar dalkincs csodálatosan gazdag, megérdemli, hogy legyen egyetlen nap az évben, amikor csak rá figyelünk, amikor neki tapsolunk, amikor őt éltetjük.

33 színpadon, 10 vidéki városban és 16 fővárosi helyszínen kerül megrendezésre idén a Magyar Dal Napja, mondta Szabó Edit, az Magyar Dal Napja ügyvezetője a mai napon megtartott sajtótájékoztatón.
 
Ebben az évben, Gerendai Károly ötlete alapján pályázat született a „Magyar Dal Fővárosa” cím elnyeréséért. A pályázaton a főváros kivételével bármelyik magyar település indulhatott. A kuratórium tagjai (Gerendai Károly, Dr. Gyimesi László, Huzella Péter, Palya Bea, Szabó László, Zorán, Zsoldos Béla) Eger város terveit találták a legígéretesebbnek, így 2010-ben Heves megye székhelye a magyar dal fővárosa, ahol hét színpadon várják zenei programokkal a közönséget.
 


Idén tíz vidéki település csatlakozott a Magyar Dal Napjához. Közülük Debrecen, Boldog, Salgótarján, Szentendre, Szombathely és Mosonmagyaróvár először állít színpadot.

A Magyar Dal Napja előzeteseként szeptember 5-én, majd a Magyar Dal Napján ismét megjelenik a körúton a „Dallamos”, a mobil utcazenei színpad. A Dallamoson, a 4-es villamos vonalán közlekedő nosztalgia járművön mindkét nap délután 3 órától fiatal előadóművészek utaznak, akik saját szerzeményeikkel, és mindenki által ismert dalokkal kedveskednek az arra járóknak.
 
Az idén jó néhány új helyszínnel bővül a főváros programkínálata is, hisz Budapest 16 különböző pontján töltik meg magyar dallamok a város tereit, utcáit. Első alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz a Millenáris fogadó, a Cökxpon Café Theater, a BJC, a Bem Rockpart, a PortH Városi csárda, a József Attila Művelődési Központ és a Keleti Blokk Alkotói Bázis egy – egy saját színpaddal, izgalmasabbnál izgalmasabb előadókkal.
 
A Magyar Dal Napja sokszínű, gazdag eseményfolyam. Ezen a napon mindenkinek szól a dal, minden előadó eljut a maga közönségéhez, a legkényesebb ízlésű zenei ínyenc is talál hallgatnivalót a kínálatban.
 
A teljes sajtóanyag megtekinthető itt.

Forrás: Dalok.hu