ZARE (Zene A Rasszizmus Ellen) országos rendezvénysorozat a nemzetközi rasszizmus elleni akcióhéten

2010.03.18. 15:07


A szervezők tavasszal a legkülönbözőbb zenei stílusokat és irányzatokat vonják be az akcióba, ezzel is szimbolizálva a rasszizmus elleni összefogást

 

A Zene A Rasszizmus Ellen rendezvénysorozat csatlakozik a 2010 tavaszán zajló nemzetközi rasszizmus elleni akcióhéthez. A szervezők tavasszal a legkülönbözőbb zenei stílusokat és irányzatokat vonják be az akcióba, ezzel is szimbolizálva a rasszizmus elleni összefogás széles spektrumát. Budapesti rendezvényeik február 27. és március 27. között zajlanak, míg vidéken Miskolc – Factory Aréna 2010. 03 19-én, Debrecen – Klinika Egyetemi Klub 03 19 és 20- n, Győr – Rómer Ház 03. 19 és 20- n, Szeged – Belvárosi Mozi 03. 19 és 20- n, Baján - Szabadidő Ház 03. 20- n, Pécs – Kino Café 03. 20- n, Székesfehérvár – A Szabad Művelődés háza 03. 20- n kerülnek megrendezésre az izgalmasabbnál izgalmasabb zenei programok. A ZARE szervezői és a fellépők, politikai szimpátiától függetlenül, a zene nyelvén kívánnak hitet tenni az emberek egyenlősége mellett. A populáris - dzsezz, rock and roll és sok más fajta - zene a kulturális és faji sokszínűség nagyszerű megnyilvánulása. Aki ilyen zenét hallgat, maga is megtapasztalhatja e kulturális hatásokat. A ZARE a magyar társadalomban élő rasszizmus ellen veszi fel a küzdelmet a zene erejével. Célja, hogy több toleranciát és nagyobb tiszteletet ösztönözzön a különféle származású emberek között.
2010. március 21- n, Budapesten, a Gödör Klubban, az Antirasszista Világnap alkalmából kerül sor a ZARE rendezvényeire, ezúttal ingyenes belépési lehetőséggel. A Kávézó színpadon fellépnek a New Dead Project, Semmi komoly, Rivers Run Dry zenekarok, 18:00 órai kezdettel, míg a Nagyszínpadon az nap „Antirasszista Különkiadás” címen, a következő csemegékkel találkozhat az odalátogató nagyérdemű: 18.45 – Animal Cannibals és vendégei: Artos Csaba, Buppa, G-Za MC, Jossa, Maszkura, MC Gőz, Revolution & Maestro. 19.30 – Apey And The Pea, Esti Kornél, Grand Mexican Warlock, Hangmás, Jacked, Jazzékiel, Kristóf Norbert, Neo, Subscribe, Superbutt, Supernem, The Trousers, Turbo. 21.30 – a Karaván Família és vendégei: Csongor Bálint és Tilk Máté (Subscribe), Harcsa Veronika, Kowalsky meg a Vega, KRSA (PASO), Papp Szabi (Supernem), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Tanka Balázs (Turbo), Vörös András (Superbutt).

 

Forrás: Dalok.hu