ZIPKOMM országos zenei konferencia a Gödör klubban

2010.01.07. 14:57


A PANKKK Programiroda szervezésében 2010. február 6-án (szombaton) a budapesti Gödör Klubban lezajló egész napos Zipkomm országos zenei konferencián a

 

Egy zenekar sikeréhez már régóta kevés az, ha profi hangszeres tudással rendelkezel és jó számokat írsz. A sikerhez szükség van arra is, hogy ismerd, hogyan működik a zeneipar. Ismerned kell a legújabb trendeket, a véleményvezéreket. Szerinted mi kell ahhoz, hogy egy zenekar befusson? Szerencse? Tudás? Jó háttér? Jó hely? Jó időpont? A Zipkomm célja, hogy ezekre a kérdésekre is választ adjon, ráadásul a hazai zeneipar legaktívabb szereplői mellett több száz sikerre éhes zenekar bevonásával indítsa be a közös gondolkodást és fejlődést.

A PANKKK Programiroda szervezésében 2010. február 6-án (szombaton) a budapesti Gödör Klubban lezajló egész napos Zipkomm országos zenei konferencián a közönség felé is nyitott kerekasztal beszélgetésekre kerül sor a legkülönfélébb témákban. A rendezvényen minden érdeklődőnek alkalma nyílik, hogy megismerje a legkiválóbb hazai szakemberek véleményét és személyesen is találkozzon zenésztársaival és az iparág képviselőivel.

"A PANKKK lebonyolítása során nap mint nap rengeteg zenekarral vagyunk kapcsolatban és saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy sok alapvető információ hiányzik a zenészek és az iparág oldaláról is, ráadásul mindenki a másiktól várja a megváltást. A Zipkomm egy kísérlet, talán ebben a témakörben hazánkban az eddigi legátfogóbb. Nagyon reméljük, hogy egy olyan információs robbanást sikerül előidéznünk országszerte, amely megalapozhatja egy forradalmian új szemléletre épülő zenei élet kifejlődését." (Berta András, programigazgató, PANKKK)

A Zipkomm ingyenesen látogatható rendezvény és minden érdeklődő előtt nyitva áll. A belépéshez előzetes vagy helyszíni regisztrációra lesz szükség, ennek kizárólagos célja, hogy a résztvevők és a szervezők egy virtuális közösségként a rendezvényt követően is kapcsolatban maradhassanak.

A PANKKK tervei alapján a Zipkomm nem egy egyszeri esemény lenne, hanem egy periodikusan ismétlődő rendezvénysorozat. A februári budapesti konferenciát a MyMusic online élőben közvetíti, ami azt is lehetővé teszi, hogy a Debrecenben, Nagykanizsán, Pécsett, Sárospatakon, Szegeden és Tatabányán párhuzamosan zajló Zipkomm társrendezvények interaktív módon bekapcsolódhassanak az eszmecserébe, ezáltal csökkentve a zeneipart is fékező túlzott Budapest-központúságot.

A Zipkomm koncepciójához szintén jól illeszthető a PANKKK támogatásával 2010. január végén beinduló Majdnem Híres Rocksuli (www.myspace.com/majdnemhiresrocksuli), amely akkreditált képzésként a könnyűzene története mellett az iparág legfontosabb szakterületeibe nyújt részletes betekintést.

A Zipkomm részletes programjában öt témakör szerepel, ezek az alábbiak:
- Tehetségkutatás, tehetséggondozás, A&R
- Zenekari menedzsment és koncertszervezés
- Internetes jelenlét, PR, közösségépítés
- Lemezkiadás, terjesztés, jogdíjak
- Médiajelenlét

A rendezvény este ingyenes koncertekkel zárul, fellép a Nemjuci, a Qualitons és a TükeZoo.

További információk, részletes program és elérhetőségek:
www.pankkk.hu
www.zipkomm.hu
 

Forrás: Dalok.hu