Magyar Dal Napja - sajtótájékoztató

2009.08.25. 13:14


Magyar Dal Napja - sajtótájékoztató

Alig egy órája ért véget a Magyar Dal Napja idei első sajtótájékoztatója, amit igen jelentős médiafigyelem kísért.

 

Elsőként Presser Gábor, ötletadó, főszervező tájékoztatta a megjelenteket, de jelen volt még Szinger András (Artisjus), Czutor András (Szerzők Egyesülete), Fesztbaum Béla (Vígszínház), Kappéter Béla (FHB Bank), Rózsa István  (ATV), Várkonyi Attila (Magyar Televízió), Zsoldos Béla (Magyar Jazz Szövetség), Novák Péter (Kulturpart), a 22 helyszín szervezője, fellépő művészek tömegei.

A sajtó képviselői egyedi, számozott példányokat kaptak a Nap Dalából készített videóból, ami a Magyar Dal Napja 2009-es hivatalos dala. A dalt és a videoklipet a Szerzők egyesülete készítette, kifejezetten a Magyar Dal Napja felkérésére.

A sajtótájékoztatón rengeteg új információ hangzott el, így például az, hogy a közszolgálati televíziók kiemelten fognak a rendezvénnyel foglalkozni, számos élő bejelentkezéssel, közvetítéssel. A Magyar Televízió szeptember 13-án kora hajnaltól késő estig a Magyar Dal Napjával fog foglalkozni, a Duna Televízió pedig egy egész hetet szentel a magyar zene tiszteletére. Egyre több rádió is jelentkezik, hogy egy-egy helyszín koncertjeit élőben közvetítse a hallgatói számára.
Szintén új fejlemény, hogy a Magyar Dal Napján a 4-es, 6-os villamos vonalán, a Blaha Lujza téren, a Boráros téren, illetve a Kisföldalatti Deák téri és Vörösmarty téri megállóiban utcazenélés lesz.
Jó hír, hogy a tervek szerint a teljes rendezvény – a tervek szerint – archiválásra kerül, így a koncertek később is megnézhetőek lesznek az érdeklődők számára.
A rendezvény 22 helyszínének programja elérhető a rendezvény internetes oldalán (magyardalnapja.hu). Az új kezdeményezésekről időben beszámolunk az érdeklődők számára.
 

Forrás: Dalok.hu

VIDEÓ


FELVÉTELEK