Elkészült a Nap Dala, az idei rendezvénysorozat "himnusza"

2009.08.14. 12:21


A Nap Dala, több mint 30 szerző, előadó közreműködésével készült, mintegy két héten keresztül a budapesti Pannonia Stúdióban,

 

 
A Magyar Dal Napját idén második alkalommal rendezik meg, a magyar zene ünneplésére. A tavai Szigetes rendezvényhez képest idén, jóval nagyobb volumenű lesz az immáron országos méretű „zenei jamboriee”- vé terebélyesedett koncertsorozat, méltó módon reprezentálva hazánk zenei kultúráját, több mint 200 neves előadó, zeneszerző, és természetesen a zeneszerető nagyközönség aktív közreműködésével. A Magyar Dal Napja idén közel húsz helyszínen, Budapest mellett számtalan vidéki nagyvárosban ünnepli a magyar zenei életet. A színpadokon a különböző zenei műfajok legnevesebb képviselői szórakoztatják a nagyérdeműt, lesz itt pop, rock, világzene, népzene, jazz, kortárs komolyzene, gyerekdal, utcazene, színházi zene...stb.
A tavaly novemberben, mintegy 50 zeneszerző és szövegíró összefogásában létrehozott Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének feltett szándéka javítani a hazai „szerző” gárda működési feltételein, egzisztenciáján - legyenek azok a jogdíjakkal, vagy a magyar dalok rádió játszásával, netán egy minden zenefelhasználó részére könnyen hozzáférhető szerzői adatbázis felállításával kapcsolatos kérdések. Ennek szellemében, Presser Gábor - aki maga is az egyesület alapítója – felkérte a szerzőket egy fővárosi (Zöldpardon) és egy vidéki (Miskolc) színpad program szervezésére és a koncertek lebonyolítására, a szeptember 13- i Magyar Dal Napján, valamint arra, hogy e zeneszerző kollektíva, az összefogás jegyében készítse el a 2009. évi Magyar Nap Dalának „himnuszát”, ezzel is támogatva a közös ügyet. A „Nap Dala” több mint 30 szerző, előadó közreműködésével készült, mintegy két héten keresztül a budapesti Pannonia Stúdióban, mely soha nem látott összefogás ismét ékes bizonyítékául szolgált a közös akarat és összefogás sziklákat görgető erejének. A Nap dala, teljes egészében a www.szerzok.hu nyitó oldalán hallható. 

VIDEÓ


FELVÉTELEK