SPSP

SP a mai magyar hip-hop/pop scene egyik legígéretesebb szereplője. Bár még csak 20 éves máris jelentős rajongótáborral büszkélkedhet és sorra mássza a slágerlistákat.

Éder Krisztián 1988-ban született Sopronban. Már gyermekkorában fontos szerepet játszott az életében a zene, többek között 8 évig tanult zongorázni és énekelni is a Soproni Zeneiskolában. Zenei ízlése 12 éves korára tisztult le, onnantól kezdve a Hip-Hop és az R'n'B határozta meg a zenei világát. Először még csak barátaival írt és adott elő dalokat hobbiból, később megalakították a Helyszínelők nevű bandát, mellyel egy kislemezt is kiadtak. SP 2005-ben kezdett szólókarrierjébe, bemutatkozását pedig egy 5 számos kislemezzel és videoklippel ejtette meg. A klip SP első nagy sikeréből a Kérlek hogy-ból készült és az interneten futótűzként terjedő felvétel felkeltette minden hip-hop kedvelő érdeklődését. Bemutatkozó albuma a Kölyök 2007-ben jelent meg.

2007 végén SP-t megválasztották az év Hip-Hop felfedezettjének, továbbá harmadik helyezést ért el az Animal Cannibals által rendezett It's Right Hip-Hop Jam-en, mely után bejutott egy hazai underground labelbe, a Mideastouch crewba. 2008-ban jelent meg Pixa közreműködésével a második nagylemeze Standard címmel, mely ugyan az előzőekhez képest sokkal poposabb hangvételű lett, ám SP nem veszítette el gyökereit sem. A lemezről kiválasztott Állj meg a VIVA Chart második helyéig jutott.
SP közben tovább folytatja a munkát. Írja dalait a következő lemezéhez, továbbá klipeket készít. AKérlek hogy 2 című szám klipje október másodikán debütált a VIVA-n. Ezt követte Kép maradsz című slágere, mely ismét redkívül sikeres lett. Legújabb videoklipje, az Állj meg 2009. március 5-én jelent meg.

SP a 2009-es VIVA COMET díjátadón történelmet írt, hiszen a gála történetében először sikerült egy előadónak két kategóriában is remekelnie személyében: SP-t választották 2009 legjobb férfi előadójának és legjobb új előadójának is.
2010-ben az ifjú sztár sikerszériája folytatódott, hiszen eben az évben is őt választották a VIVA COMET legjobb férfi előadójának, így SP első két COMET díjátadójából máris három díjal büszkélkedhet.
 

 

HONLAP


FOTÓK


SP
SP
SP
SP
SP
SP
SP
SP
SP
SP
SP

Forrás: dalok.hu/sp

VIDEÓ


FELVÉTELEK