Second AvenueSecond Avenue

A Second Avenue zenekar 2006-ban alakult a következő tagokkal: Bánkuty Tamás (gitár), Burucs Szabolcs (dob), Kóti Sándor (basszusgitár), Suchman Péter (ének, gitár). A megalakulást követő időszakban megszülettek az első saját számok, melyek ekkor gitárközpontú szerzemények voltak. Az első fellépésre 2006 decemberében, Zalaegerszegen került sor.
A pozitív visszajelzések hatására az együttes igyekezett egyre több saját számot írni, míg a koncerteken előadott feldolgozásszámokat is a saját stílusukhoz alakították, törekedve ezzel egy egyéni hangzású koncertműsor kialakítására. Ez a törekvés azonban egy idő után saját korlátaiba ütközött, ekkor csatlakozott két újabb tag, Sárkány Bertalan (percussion) és Zsombó Dániel (billentyűk) személyében, akik korábban csak a koncertek, demófelvételek során segítették a zenekart.
A kibővült formáció első közös fellépése egy teltházas budapesti klubkoncert volt, ahol a közönség lelkesedése és pozitív kritikái jelezték, hogy jó úton jár a zenekar. Az új tagok érkezése nagyban megváltoztatta az együttes hangzását, új impulzusokat, hangulatokat adtak a korábbi számoknak, kialakítva így a 2008 nyarán felvett 4 számos demóra jellemző zenei világot. A zenekar myspace oldalára feltöltött számok minden promóció nélkül 10 hónap alatt 16ezer körüli hallgatottságot vonzottak.
Az azóta eltelt időszakban újabb 3 szám felvételére került sor, ezek várhatóan még június hónapban felkerülnek az internetre. 2009 márciusa óta az együttes a budapesti R33 csoport tagja, így a próbák, a hangszerelési és stúdió munkák jó körülmények között, és magas színvonalon folyhatnak.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK