Pál Utcai FiúkPál Utcai Fiúk

Az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát egy országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá.
Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adta ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelentek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok.
A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban. Tagcseréket követően alább hagyott az évekig tartó lendület, és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatért a klubok félhomályába. A PUF továbbra is aktívan koncertezett, majd alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelent meg a Ha jön élet című album, amellyel az immáron 18 éves zenekar felnőtté vált.
A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezdett mígnem végre 2008 tavaszára ismét stúdióba vonultak. A zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitott történetében a Legelő című, 2008 április 28-án megjelent nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emelte magasra ismét a PUF zászlaját.

A 25. évét ünneplő Pál Utcai Fiúk zenekar 2008. október 10-én a Petőfi Csarnokban tartotta jubileumi koncertjét, amely a 2008. április 28-án megjelenő "Legelő" című lemez bemutató koncertje is volt egyben. A Legelő című lemezt a szakma az aktuális Fonogram díjra is jelölte.

A zenekar jelenleg is folyamatosan koncertezik.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk
Pál Utcai Fiúk

VIDEÓ


FELVÉTELEK