KolomposKolompos

Mi az a Kolompos mulatság? Vidám ismerkedés a népzenével, hagyományainkkal, hangszerekkel, aminek keretén belül kicsik is, nagyok is megtalálják a szépséget, kedvességet hajdanvolt muzsikáinkban, a dalokban, táncokban, játékokban.

A Kolompos 1988-ban alakult, autentikus magyar népzenét játszanak. 1989-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet. 1990-től kezdve muzsikálnak gyermekeknek, óvodákban, iskolákban, gyermektáncházakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, néptánc és a népszokások alapjait. Mindezt szórakoztató formában teszik és nem az ismeretátadás a legfőbb céljuk, hanem az élményszerzés - jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságokon elültetni a kicsi szívekbe népművészet szeretetét. Hitvallásuk, hogy minden 3 -10 éves gyermeknek szüksége van erre, - játékos formában, nem tanóra keretében - megismerkednie hagyományainkkal.
A Kolompos együttes valamennyi műsorán népi hangszereken megszólaltatott élő zene hallható. (hegedű, brácsa, ütőgardon, nagydob, citera, köcsögduda, doromb, koboz, derbuka, nádduda, harmonika, tilinkó kolomp, csengő, kereplő, okarina, és egyéb zajkeltő eszközök) Minden alkalommal tánctanítás és mulatság van, ahol a gyerekek egyszerűbb néptáncainkkal, azok alapelemeivel ismerkedhetnek meg.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK