Herczeg AdriennHerczeg Adrienn

Herczeg Adrienn 1978. október 26-án született a Nógrád megyei Nagyorosziban. Szülei hivatásos katonák voltak. Már gyermekkorában színésznőnek készült. Ahol lehetett , ott fellépett. Játszott színjátszó körben , részt vett versmondó versenyeken , közösségi rendezvényeken szavalt. A középiskolás éveit Vácott töltötte. Majd jelentkezett a Színművészetire , ahová csak negyedszerre vették fel. Közben a miskolci színházban studiós volt. Az egyetemi gyakorlati éveit a Pécsi Nemzeti Színházban töltötte és sikeres vizsgái után ott is kapott szerződést. Első szerepe a Három nővér Natasája volt.
2007-ben Nívódíjat kapott , majd megkapta a Színikritikusok díját a Legjobb mellékszereplő kategóriában. 2008-ban Szendrő-díjjal jutalmazták.
Az egyetem után kisebb filmszerepeket ( Kelj fel komám , ne aludjál , A hídember ) kapott. A Jóban rosszbancímű sorozatban egy AIDS beteg lányt játszott. Sas Tamás több filmjében ( S.O.S. szerelem , 9és 1/2 randi ) is szerepelt.
Beleznay Endrével együtt szerepelt a TV2 fogyasztóvédelmi perceiben , ahol rámutattak , hogy mire kell figyelni a vásárlóknak. Mostanában a Raiffeisen Bank reklámfilmjeiben látható.
Szabadidejében szeret futni (de csak futópadon ) és Szabó Magda könyveit olvasni.
 

 

FOTÓK


Herczeg Adrienn