Gyémánt BálintGyémánt Bálint

Gyémánt Bálint 1983. szeptember 30.-án született Budapesten. A zene iránti érdeklőséde, már korán megmutatkozott, így először klasszikus zenét kezdett tanulni a XII. kerületi zeneiskolában. Klasszikus zenei tanulmányaival párhuzamosan már komoly érdeklődést mutatott a jazz-zene felé, ezért a Postás Zeneiskolában Juhász Gábort kereste fel, akinek 2 évig volt a növendéke.
Az érettségi megszerzése után a Kőbányai Zenei Stúdió-ban idősebb Tornóczky Ferenc tanítványaként töltött el 2 évet, majd 2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére nyert felvételt. Itt olyan nemzetközi szintéren is elismert, rangos művészek segítették művészi fejlődését, mint: Babos Gyula, Horányi Sándor, László Attila, Binder Károly, Regős István, Fridrich Károly, Gőz László, Faragó Béla.

2007 szeptemberében ösztöndíjjat nyert Oslo-ba a Norwegian Academy Of Music intézményébe. A Norvég Zeneakadémia első magyar hallgatójaként Hakon Storm és Staffan William Olson voltak a tanárai. 2008-banszerezte meg diplomáját, a LFZE-en.
Azóta a magyar jazz élet szerves része. Többek között olyan hazai kiválóságok hívjak vendégükként, mint Harcsa Veronika, vagy a Transform Quintet. Mind hazai mind nemzetközi koncertek, fesztiválok, klubok aktív, rendszeres fellépője.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Gyémánt Bálint

VIDEÓ


FELVÉTELEK