Éliás Jr.Éliás Jr.

Éliás Jr., azaz Éliás Gyula 1975. március. 3-án született Budapesten.

A zene szeretete már gyermekkorában beleivódott, 16 éves kora óta intenzíven foglalkozik az énekléssel, tudatosan készült a pályára.

Hosszas zenei tanulmányok után a 90-es évek elején tűnt fel a magyar pop szakmában. Kezdetben, klub zenekarokban játszott , így pl. Horizont, Let's go, Éliás project, Staff,majd külföldre utazott, hogy tehetségét a határainkon túl is kamatoztassa.

Koncertezett többek között Rómában, Barcelonában, Liverpoolban és Németországban.
A külföldi sikerek ellenére szíve hazahúzta, így visszatért Magyarországra és folytatta zenei tanulmányait. 2003 -ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán, ahol Berki Tamás és Holczer Irma tanárok növendékeként koptatta az iskola padot.

Tehetségét mi sem igazolja jobban, mint hogy tanulmányai végeztével azonnal felkérést kapott az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola jazz-ének szakának vezetésére.
Éliás Jr. mára a magyar klub élet egyik meghatározó egyéniségévé vált. Saját zenekaraival – Éliás Jr . és zenekara, Very Bite Orchestra, Jazz moments – garantáltan remek hangulatú és színvonalas koncertekkel szórakoztatja a nagyérdeműt.

Bár az örök szerelem életében az éneklés maradt, emellett tanít, színházban játszik, foglalkozik zene szerzéssel, hangszereléssel, zenei producerkedéssel és dalszöveg írással is.
Saját produkciói mellett vendégművészként olyan zenekarokban és előadókkal énekelt, mint például a Budapest JazzOrchestra,Studio11 Jazzpression, Pély Barnabás, Szekeres Adrien, Gerendás Péter, Somló Tamás, Gáspár Laci, Váci Eszter, Frank Zappa emlék zenekar, Takács Tamás, Fekete Jenő, Jackie Orszánszky, Földvári Gergő, de szerepelt egy műsorban Frank Sinatra Jr.-al és Nancy Sinatraval is.

Számos színházi vendégszerepelése ismeretes (Fiatalok Színháza, Vörösmarty Színház Székesfehérvár)
2004-2006 között a Megasztár tehetség kutató műsor énekeseinek felkészítő ének tanára.
2006-ban Gerdesits Ferenc opera énekes közbenjárásával Gundel Művészeti díjat kapott.
2006. augusztus elején jelent meg első maxi lemeze "Együtt szép a világ" címmel. 2007. április 20-án jelent meg első stúdió albuma, „ Jól Vagyok" címmel, amelyen több neves zenész is közre működik, így például Kuklis Gergely, Dajka Krisztián, Vermes Gábor, Kowalsky.

Boldog házasságban él, egy gyermek, Tamás édesapja. Felesége, Kamilla szakmabeli, elismert tánc pedagógusként dolgozik.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK