Csík ZenekarCsík Zenekar

A Csík Zenekar immáron 15 éve elismert közreműködője Magyarország népzenei életének. Számos sikeres koncert, táncház és zenei kiadvány tette egyre népszerűbbé nemcsak együttesüket, hanem a magyar népzenét itthon és külföldön egyaránt.

A szakmai közönség elismerését is bizonyítja, hogy 1991-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet, a IV. Bonyhádi Népzenei Fesztivál Fődíját és ugyanitt a Magyar Rádió Különdíját is.

A zenekar 1992-ben a Kiváló Művészeti Együttes díját kapta.

A Sydneyben rendezett 2000. évi nyári olimpiai játékok kulturális rendezvényein több más neves előadóművésszel együtt képviselték hazánkat és a magyar népzenét.

A zenekar immáron több mint 15 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak. A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

A zenekarral számos tévé- és rádiófelvétel készült.

Eddig két műsoros kazettájuk és három CD-jük jelent meg "Boldog szomorú dal", "Tiszta szívvel" és a legújabb kiadványuk "A kor falára" címmel.

 

HONLAP


FOTÓK


Csík Zenekar
Csík Zenekar
Csík Zenekar

VIDEÓ


FELVÉTELEK