A föld alatt


2009.09.15. 15:57 | Szerző: emil | Kommentek: 4

Szombaton délután háromkor kezdődött. A földalatti felöl érkező emberek szokatlan zajfajtát észlelték az aluljáróban – zene volt az.

 

Néhány kitartó zenekar minimál felállásban harcolt az átvonuló vonatok és emberek keltette hangzavarral. A TV stáb jelenléte sugallta, hogy nem egyszerű utcai zenélésről van szó.
Másnap 1-től folytatódott a Gödör előtti teraszon. A múlt underground sztárjai (Peter Ogi, Legát Tibor, Másik János) hunyorogtak a napra és játszották hol egy, hol két szál gitáron az immár földfeletti dalaikat a stílusosan kellemes őszi időben.
A sötétedéssel együtt a zene beköltözött a Gödörbe. Két színpad, közel 30 előadó egy este alatt, 20 perces váltásban, késés nélkül. Aki tudja, mit jelent ez, az a Keleti Blokkot kéri fel fesztiválja levezénylésére legközelebb.
Segítőkész roadok tépték ki a hangszereket az érkező zenészek kezéből és eltüntették valahova, hogy aztán a beállásukra azok megjelenjenek a megfelelő helyen. A Gödör backstage-jében ünnepélyes hangulat, együtt bulizott annyi zenész, amennyi ritkán látható egy helyen. A legidősebbek (Müller Péter? ef.Zámbó?) akár nagyszülei lehetnének a legfiatalabbaknak (Kisszínes, 15 év …) , de mit számít a kor.
Érdekes kombinációkat is láttunk – Pop Iván a Sickratmannel egy Kex dalt adott elő, Péterfy Bori a T. Balival alternatív rockot énekelt, a majdnem feltámadt Bérczesi Robi (Hiperkarma) Biorobot néven lépett fel, Szakcsi Lakatos Béla a Müller Péterrel Joy Division számokat adott elő.
A bejáratnál nem rövidült a hosszú sor, pedig voltak aznap rendezvények még kb. 20 helyen Budapesten. Ennyire népszerű az underground? Hagyjuk az undergroundot.
Számomra és sok más jelenlevő számára ez az este a Zene Ünnepe volt.
 

 

KOMMENTEK


kl

2009.09.19. 19:23

Legáték rockzenekarként (Lumpen Gold) bent játszottak - remekül - úgyhogy nem kellett hunyorogniuk a napra, bár napszemüveg volt Legáton. Ha nem látta a fentebbi szerző, bátran kihagyhatta volna ezt az említést.
A Pop Iván egy Syrius-dalt adott elő Paizs Miklóssal.
20 perc alatt bőven sikerült más helyszíneken is behangolni, a Zöld Pardonban 15 perces műsorok és 15 perces szünet volt tervezve, de a 15 perces beállás sem kellett pl. a PUF-nál.

Frank0 Zer0

2009.10.25. 04:26

Amik készültek interjúk, azok láthatóak lesznek majdan?:D valaha??:D
Písz!

nahataztan

2009.11.16. 18:38

Ennyi, azt se tudja, melyik zenekart látta, csak ír...

jewelry

2010.05.29. 11:15

thanks for sharing your expertise.
I'm very interesting in this. please write more, thank you.
acrylic jewelry

Akoya pearl beads

Akoya Pearl Bracelets

Akoya pearl brooches

Akoya pearl earrings

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader