Fábián Juli


2009.08.29. 11:38 | Szerző: Zendo | Kommentek: 0

 A Magyar Dal Napja jó alkalom lesz arra,hogy belekóstoljunk más zenei stílusokba. Az első találkozás egy számunkra új műfaj képviselőivel egy életre meghatározó lesz – Richard Gere-nek köszönhetően ezt tudjuk már a Pretty Woman óta. És ez nem csak az operára igaz.

 

Fedezzük fel a jazzt, ha még nem tettük meg eddig. Fábián Juli kihagyhatatlan a nap programjából. Jazz Riffjében kiváló zenészek kísérik, akiket külön-külön is nagy élmény meghallgatni, no de hát így egyben...
 
Sárik Péter komponista és jólelkű, finomkezű zongorista, aki a legvadabb virtuóz szólókat is úgy képes előadni,hogy szinte ujjlenyomatot sem hagy a billentyűkön. Ha egyszer használt, de megkímélt állapotú, újszerű zongorát szeretnénk vásárolni, az övét mindenképpen ajánlanám. Meg hát egyszer még sokat fog érni az E-bayen!
 
És akkor még nem is említettem Papesch Péter szólógitárosokat megszégyenítő basszusát (basszus, de jól játszik!), Csejtey Ákos mély átéléssel előadott fúvósfutamait.
 
Födő Sándor a nagyon ütős ütősvirtuóz minimális térben maximális térkihasználtságú dobjátékát japán turisták vakuvillantásai kísérik, mert a fényképeket tanulmányozva otthon kétszer annyi bútort tudnak elhelyezni 10m2-es tokiói otthonukban. Domo arigato, Fodo-san!
 
Juli énekének hatását állítólag Egely György tanulmányozza jó ideje varászvesszejével a rejtélyes parajelenségek miatt: borús gondolatfelhőinket elűzi ez a csodás hang, a hőmérséklet több fokot emelkedik, évszaktól függetlenül virágok nyílnak a környező kertekben, mi pedig gyermeki mosolyra fakadunk. Több koncertlátogató írásos vallomása a bizonyíték, hogy még az autósok is megállnak a zebra előtt és udvarias kézmozdulattal engedik át a megváltozott aurájú jazzrajongókat.
 
Juli pedig igazi háziasszonyként gondoskodik arról hogy minden egyes vendége jól érezze magát : a szívét kiteszi a rajongóiért. Ő megtalálta életfeladatát, amikor a külkeres tanulmányok és az ezzel járó akkreditívek, EUR 1-es nyomtatványok irattornyai helyett a jazz varázslatos világát választotta és énekesnő lett.
 
Ez a szívből jövő felszabadult öröm és a vibráló életenergia simul rá tajtékként a hanghullámokra. 

 

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader