Most már úgy zenélnék


2009.08.26. 16:04 | Szerző: Czutor Zoltán | Kommentek: 0

Mert a zene elsősorban érzés és ha nem jön ki, beszáradunk, utálni kezdünk másokat, de elsősorban magunkat.

 

Most már úgy zenélnék. Írnám, kipakolnám a sok kicsavart, vagy éppen hülye + érzelgős dolgot, amik ott állnak sorba a fejemben. Mert idáig – már hónapok óta – csak szervezgetek, intézkedem, jó néhány hasonlóan másképp indult társammal, hogy próbáljunk már valami előremutatót összehozni abban a kis medencében is, ahol szintén sok évtizede majdnem mindenki popzenét danolászik. És nem csak fürdés közben.

Igyekszünk felnyitni szemeket, füleket arra, hogy ha mi nem vigyázunk a zenénkre, senkit nem fog érdekelni, ha az örökre elhalkul.

Jól van. Itt a Magyar Dal Napja, itt van egy rahedli bíztató fejlemény a törvénytervezeteket illetően is. Sínre tettünk egy pár dolgot, ami csak szerelés, építkezés, helycsinálás volt. Még nincs kész közel sem, de már el kell kezdeni belakni jófajta dalokkal. Belakni ötletekkel, erővel, mondanivalóval és érzéssel. Mert a zene elsősorban érzés és ha nem jön ki, beszáradunk, utálni kezdünk másokat, de elsősorban magunkat. Úgyhogy ki a szívvel, a hangokkal, a vágyakkal, hogy sokáig éljünk. Mert ha van Jóisten, akkor ő azt akarja, hogy kifejezzük az érzéseinket. A Sátán valószínűleg azt, hogy be.

 

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader