Harcsa Veronika a Szigeten


2009.08.17. 10:49 | Szerző: emil | Kommentek: 1

Tekerek a munkahelyem felé, utolér két német srác, kérdezik, merre van a Sziget. Kiderül, hogy Regensburgból jöttek el biciklivel. A Margit híd melletti bicikli út elágazásán eligazítom őket, erre halljuk azt, hogy „bocsi, bocsi!”, én elindulok előre, ők hátra, a közeledő görkoris nő pedig kirepül a kanyarból és dús káromkodások közepette a fűben landol.

 

Tiszta szerencse, hogy a Cökxpón Ambient Garden rögtön a bejáratnál van. Az embernek ezáltal megvan a lehetősége a békés átmenethez a rendszerek között. Ellenállok a bizsergésnek, hogy el kell menni megnézni a Prodidzsájt! Ehelyett megnézem Hortobágyi Lászlót, aki szitáros akusztikus koncertet ad. Kevés ember és elmélyült hangulat, amely a zenéről szól – szokatlan dolog a Szigeten. Hortobágyi még mindig a legjobb. Ezt csak az fogja fel, aki képes ellenállni a bizsergésnek.

Megnyugtat a hír, hogy  a Prodigy nem is volt annyira jó (a Pendulum viszont igen). Amúgy minden a régi. Ja, van Hungarikum valami, de oda nem megyek, mert már a szótól kiráz a hideg. Kevesebben vannak. Miért? Fejtse meg az, akinek ez a dolga. Az Export Iroda Professional Area-ja egy konténerré szűkült, ahol sok ember internetezik, levegő viszont nincs. Ez szomorúsággal tölt el. Ezen a helyszínen lehetett találkozni fontos emberekkel – koncertszervezőkkel, egzotikus zenekarok menedzsereivel, zenei szakemberekkel, média aranyhalakkal és csinos külföldi lányokkal, akiknek sose jegyeztem meg a foglalkozásukat. Szóval a szakmai rész akadályoztatva van. Marad a backstage chat. Marina, a Roma Sátor szervezője, kint van az 5 hetes gyermekével. Ezt hívom elhivatottságnak. Mourad, a francia-algériai barátunk, aki amúgy Prágában él és igen gyakran jár Pestre, most egy, elmondása szerint közepesen érdekes cseh cigány zenekart hozott. Figyelem – ezek nélkül az emberek nélkül sokkal kevesebb magyar zenekar jutna ki külföldre és kevesebb jó külföldi zenét látnánk itt. Nem a sajtóban nyilatkozó illetékesek mozgatják a kultúrát, hanem ők és a hozzájuk hasonlók!
 
A Roma sátorban a Gypsy Devils szlovák banda húzza a Pacsirtát.
Előttük a pécsi Dutár, amely jó, de nem koherens. A nomadás Balogh Gusztit a legjobb szájbőgősnek mutatják be, pedig ő a legjobb férfi cigány énekes.
 
A katalán színház látványos. Vécsi Tibor szerint ők hatással voltak a VHK színházra is anno, amelyről legendák keringenek.
A Fátnomór zenekar énekese még mindig jó – ezt sikerül megtudni egy zenész kollégától, merthogy arra sem megyek el. Pedig emlékszem ’92-ben …
 
Az Afro színpadon egy tucat ember üti a dobokat, két lány vadul táncol oldalt – az egyik korom fekete afrikum. Olyan jók, hogy a fő djambés behívja őket a színpad elé, a tömeg őrjöng.
A dervisekről lemaradok, mert épp beszélgetek, a kínai punkokról is, mert épp az ellenkező irányba indultam el. Szembe jön Harcsa Veronika. Jól néz ki.

 

KOMMENTEK


killerbela

2009.08.20. 10:16

Emil,miért nincs nálad fényképezőgép, amikor Harcsa Veronikával találkozol????

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader