Rutkai Bori - Specko Jedno


2009.08.10. 14:32 | Szerző: Zendo | Kommentek: 0

A Petőfi hasonmásverseny győztesét - Rutkai Borit – én csak porcukorbajusszal tudom elképzelni, amint a saját készítésű császármorzsájába kóstol bele a filmvetítés utáni jamborin kockás plédjére leheveredve.

 

A sokszínű művésznő az indigó gyermekekhez hasonlatos jelenség. Ők mintha nem is földi lények lennének, szüntelenül mosolyognak , élvezni tudják az élet apró örömeit, már maga létezés olyan örömet ad nekik, mintha egész álló nap pillangókat kergethetnének Isten végtelen nyári rétjén.
Megláttatják velünk a szépet és a jót és remélhetőleg egy kollektív tudatszintugráshoz vezetnek el bennünket, mielőtt cél vesztett fantomként végleg beleszürkülünk a plázák és gyorséttermek dermesztő egyformaságába.
 
Indigó mivoltáról legkönnyebb lenne úgy meggyőződni,hogy ha hasára rajzolnánk valami szépet és ha az a hátán azon nyomban megjelenik, akkor indigóságához nem férhet kétség.
Mint ahogy tehetségéhez sem:Bori filmezik, ír, forgatókönyvír, blogol,fest és a koncertszínpadon is jól fest. Bár a Budapest Bárban is jól érzi magát.
 
Valamit mindig fognia kell a kezében, legyen az ecset, filmfelvevő, toll, vagy mikrofon. Hogy a tantrikus gyakorlatokat ne is említsem...
 
Specko Jedno nevű zenekarától a kedvenc számom a „Bácsi a biciklin”. A combnyaktörő mutatvány szereplőjét talán maga Hrabal ihlette. Csak őt sajnos nem hozta vissza az életbe egy nővérkeruhába bújt angyal utolsó kiugrása után az életet adó csókjával. C'est la zsizny.
 
Nagyon tetszett még az oroszul előadott csasztuska hangulatú „Hazám” című dal (Petőfi is ezt hallgatta utoljára) és a „Világbéke”, ami azonban a sok ezer szépségkirálynő jelölt szorgos erőfeszítései ellenére sem látszik megvalósultnak. Talán Észak-Koreában több ilyen jellegű rendezvényt kellene szervezni a sok Atom Anti rajzfilm vetítése helyett.
 
A Petőfi Sándor óvodai klasszikus szerzemény is üde színfolt. Urbanulógusok egy csoportja szerint létezik egy: „Felesége tangába' , úgy mennek a plazába...” változat is, de ez népszerűségben még nem vetélkedhet az orthodox bugyi / mozi verzióval.

 

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader